Nieuw fornuis nodig? Een fornuis combineert een oven en kookplaat in één apparaat. Je kunt kiezen voor een gasfornuis (met gaskookplaat) of een elektrisch fornuis. Elektrische fornuizen hebben een inductie of keramische kookplaat. Fornuismodellen vanaf 90 cm kunnen meerdere ovens hebben. Wil je advies over welk van deze vrijstaande fornuizen het best in jouw keuken past? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Farmhouse 90 dft fornuis met 5 gasbranders waarvan 1 wok, elektronische timer, 2 heteluchtovens waarvan 1 met longdoor, variabele elektrische grill
Vrijstaand fornuis inductie/elektro 'Sinfonia' met 4 kookzones, automatische aanpassing panafmeting, restwarmte indicator, primaire oven met grill, inhoud 70 liter, 5 kookniveaus, timer, vapor clean en halogeen verlichting.vapor clean, touch display, opbergruimte met klep, RVS Type kookplaat: Inductie Aantal ovenruimtes: 1 Reinigingssysteem: Vapor Clean Totaal aantal kookzones: 4 Multizone optie: Nee Opbergruimte: Klep Aantal ventilatoren - 2: 1 Bedieningsknoppen: Smeg Classici Aantal bedieningsknoppen: 6 Temperatuurrange: 50 tot 260°C Bruto inhoud oven(s): 79 L Uitneembaar glas binnendeur: Ja Soft close systeem: Nee Aantal kookfuncties: 8 Traditionele kookfuncties: Circulaire, ECO, Grote vlak-grill, Fan grill (large), Kleine grill, Statisch, Fan assisted bottom, Turbo Overige functies: Aansluitwaarde: 10000W, Afmeting (hxbxd): 900x598x598 mm
Farmhouse 90 dft fornuis met 5 gasbranders waarvan 1 wok, elektronische timer, 2 heteluchtovens waarvan 1 met longdoor, variabele elektrische grill
Alle fornuizen van A-merken voor de laagste prijs
Bij het kopen van een nieuw fornuis wil je natuurlijk niet te veel betalen. Fornuizen van topmerken in alle soorten en maten vind je bij Bemmel & Kroon daarom voor de laagste prijs. De prijzen van onze fornuizen worden hiervoor dagelijks vergeleken met de prijzen van de grootste online aanbieders.
Voor je een fornuis gaat kopen zijn er echter een aantal punten om even bij stil te staan. Een standaard fornuis beschikt over vier kookzones en is 60 cm breed. Heb je in jouw keuken meer ruimte? Bekijk dan onze bredere modellen met meer kookzones en een ruimere of meerdere ovens. Het aantal kookzones of kookpitten geeft aan hoeveel branders of hittebronnen er zijn. Bedenk je van tevoren goed hoeveel kookzones je nodig hebt voor de maaltijden die je graag maakt. Hierbij is het beter om een kookzone over te houden, dan dat je er een te weinig hebt. Voor het aansluiten van een elektrisch fornuis heb je een Perilex aansluiting nodig. Een elektrische kookplaat met oven vereist namelijk meer stroom dan er uit een normaal stopcontact komt.
Misschien heb je voorkeur voor een fornuis van Smeg, Boretti, Stoves, Bertazzoni, Falcon, Belling, Bosch, Beko, Etna of Pelgrim. Geen probleem van al deze merken bieden wij een ruim aanbod. Maar ook voor Lancelotti fornuizen ben je bij ons aan het juiste adres. Deze vrijstaande fornuizen worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit, klasse en robuustheid.
Welke vorm van koken past het beste bij jou
Inductie fornuizen
Bij koken op een inductiefornuis staat de pan op een glasplaat. De bodem van de pan wordt zeer snel verhit door elektromagnetische straling. Het water kookt sneller en de boter is sneller gesmolten. De glasplaat wordt alleen secundair verhit door de hete pan. Hierdoor kunnen etensresten niet inbranden. Bovendien is het veiliger voor kinderen die de kookplaat per ongeluk aanraken.
Gasfornuizen
Ben jij gewend om met gas te koken? Gaskookplaten zijn snel, precies en hebben een lange levensduur. Voor het aansluiten van een gasfornuis heb je een gasslang, gastape en een verloopstuk (comfooraansluiting) nodig. Bij het kopen van een gasfornuis kun je deze onderdelen bij ons als aanbevolen accessoires eenvoudig mee bestellen.
Keramisch fornuizen
Bij een keramisch fornuis zitten er elektrische verwarmingselementen onder de glasplaat. Deze verwarmingselementen geven warmte af en verwarmen de kookzones en de pannen. Omdat de kookplaat glad is kun je deze eenvoudig reinigen. Een ander voordeel van keramisch koken is de restwarmte waarmee je jouw gerechten nog even warm houdt.