Industriële keuken

Industriële keukens

Industriële keukens zijn robuust en ruimtelijk. Wilt u voor een rauwe en stoere keukenstijl gaan, dan is de industriële keuken wat voor u. Dit eigentijdse keukentype maakt vaak gebruik van onafgewerkte materialen, zoals baksteen en roestvrijstaal. Vanwege de ruwe uitstraling is ook beton een geliefd materiaal bij een industrieel keukenontwerp. Deze materialen die u ook terug ziet in oude fabrieken worden, vanwege de warme uitstraling, vaak gecombineerd met (oud) hout. Zo wordt er binnen de industriële look een balans gevonden tussen robuustheid en gezelligheid.

Een greep uit ons industrieel keukenaanbod

Welke kenmerken heeft een industriële keuken?

Net als bij een industrieel interieur wordt de sfeer in een industriële keuken bepaald door een aantal specifieke onderdelen. Nieuwsgierig naar de belangrijkste kenmerken van een industriële keuken? We hebben ze hieronder voor u opgesomd:

  • Stoer materiaalgebruik:
    Deze keukenstijl is ontstaan in de tijd dat oude fabrieksgebouwen, scholen en bedrijfspanden werden omgebouwd tot woonruimtes. Door hierbij bepaalde authentieke elementen te behouden werd een unieke robuuste uitstraling verkregen. Stoere materialen zoals bakstenen, beton en metaal zijn daarom essentieel voor een industrieel keukenontwerp.
  • Robuuste elementen:
    De industriële look wordt ook verkregen door het gebruik van stoere elementen, zoals fabriekslampen, een industrieel wandrek en keukenfronten van verweerd hout of staal.
    Ook beton wordt in dit type keuken veel toegepast. Zo is een betonnen aanrechtblad een prachtige eyecatcher in een industrieel interieur. Stoer is hét sleutelwoord!
  • Donkere kleuren:
    Bij het ontwerp van een industriële keukens wordt vaak gebruik gemaakt van donkere kleuren zoals grijs, zwart, bruin en donkergroen. Combineer deze kleuren met accenten van staal, koper, goud en brons voor een neutraal en natuurlijk effect.
  • Ruimte:
    Een typische industriële keuken ademt de sfeer van een grote, open ruimte met hoge plafonds zoals een oude fabriekshal, school of loft. Een ruimtelijke opzet – met bijvoorbeeld een hoog plafond – speelt hierbij een grote rol.
Een industrieel interieur met oude fabrieksramen en een hoog plafond.Een industrieel interieur met oude fabrieksramen en een hoog plafond.
Een industriële keuken met een in verweerd staal look uitgevoerde kastenwand.Een industriële keuken met een in verweerd staal look uitgevoerde kastenwand.

Stoere en rubuuste materialen

Een industriële keuken is robuust en ruimtelijk met een vintage tintje. Het kookvertrek heeft bij deze keukenstijl een rauwe look waarbij bakstenen, beton, steigerbuizen en metalen draagbalken vaak nog zichtbaar zijn. Deze robuuste materialen zijn veelal ruw en onbewerkt. Metaal, beton en roestvrij staal zijn perfect om dat stoere sfeertje in uw keukenontwerp te verwerken. Ook steigerbuizen en bakstenen zien we regelmatig terug. Door deze materialen te combineren met warm, maar toch stoer hout voorkomt u dat uw nieuwe keuken een koude en kille uitstraling krijgt.

Fabrieks elementen

Elementen en accessoires in de sfeer van een oude vintage fabriekshal.
Uw design keuken kan, afhankelijk van de maten van uw keuken op diverse manieren worden opgesteld. Hierbij is de design keuken met eiland voor veel kookliefhebbers de favoriete keukenopstelling. Heeft u in uw woning niet voldoende ruimte voor een kookeiland, dan is de parallelle keuken een goed alternatief. Maar ook bij een rechte of hoek keukenopstellingen met een exclusieve keukenkast zijn er oneindig veel mogelijkheden. Al deze opstellingen zijn naar eigen smaak in te delen.

Voorbeelden

Een industriële keuken kan, afhankelijk van de maten van uw keuken op diverse manieren worden opgesteld. Hierbij is de industriële keuken met kookeiland voor veel kookliefhebbers de favoriete keukenopstelling. Heeft u in uw woning niet voldoende ruimte voor een kookeiland, dan zijn er oneindig veel mogelijkheden met andere opstellingen. Al deze opstellingen zijn naar eigen smaak in te delen. Denk hierbij aan de industriële houten keuken en een in zwart uitgevoerd industrieel keukenontwerp welke hieronder worden toegelicht.

Industriele keuken in hout met metaal.

Industriële houten keuken

Bij industriële houten keukens wordt hout vaak gecombineerd met beton, steen en staal. Beton heeft een gladdere structuur dan bakstenen, maar maakt de ruimte ook killer en kouder. Ruw massief hout zien we dan ook vaak terug binnen een setting van onafgewerkte grove stenen wanden van historische panden. Keukenkasten met de warme en natuurlijke uitstraling van robuust hout combineren hier goed met beton, rvs en steen en voegen zo de broodnodige sfeervolle warmte toe. Houten keukenkastjes zijn er in diverse kleuren, zoals zwart en grijs. Toch is een typische houtkleur met zichtbare houtnerven bij de industriële houten keuken het meest populair. Voor industriële elementen in de keuken kan er ook gebruik worden gemaakt van sloop- of steigerhout.

Meer over houten keukens

Een industriele keuken met kookeiland.

Industriële keuken met kookeiland

De industriële keuken met kookeiland is zeer populair in open keukens waarbij de keuken en het woongedeelte één geheel vormen. Een industriële leefkeuken bestaat vaak uit een groot keukeneiland met één of meerdere anderen keukenelementen. Een kookeiland met een bar of zitgedeelte is, naast een plek om te koken, ook een plek waar u heerlijk kunt ontbijten of gezellig met vrienden kunt borrelen.

Kies bijvoorbeeld voor een strak werkblad met de uitstraling van geoxideerd staal, uw kookeiland heeft dan direct een industrieel uiterlijk. Stalen pannen rekken aan het plafond, een stenen achterwand en een industriële kraan in inox staal maken het geheel hier helemaal af. Wilt u meer weten over industriële eiland keukens of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen u graag meer.

Meer kookeiland opstellingen

Industriële keuken in zwart hout met zichtbare houtnerf.

Industriële keuken zwart

Kleuren zoals grijs, bruin, donkergroen en zwart zijn erg populair binnen de industriële keukenstijl. Hiermee creëert u een neutraal en natuurlijk effect. Ook robuuste elementen en stoer materiaalgebruik zijn typerend voor industriële keukens. Keukenfronten van zwart verweerd hout en een betonnen werkblad geven deze moderne keuken dan ook een industriële look. Zwarte inbouwapparatuur, zwart stalen industriële handgrepen en stalen manden in het kookeiland versterken dit gevoel. Ook de grote, industriële afzuigkap van roestvrijstaal hoort helemaal thuis in deze keukenstijl.

Het ontwerpen van een industriële keuken is bij Bemmel & Kroon altijd maatwerk. De opstelling, het materiaal en de apparatuur keuze wordt hierbij volledig afgestemd op de ruimte, uw wensen en kookgedrag. Onze adviseurs voorzien u graag van meer tips om een industriële keuken uw persoonlijke, warme stijl te geven.

Maak een afspraak

Andere keukenstijlen bekijken?

Bent u een liefhebber van pure materialen, robuuste vormen en een industriële look, dan is industriële keuken voor u de juiste keukenstijl. Dat dit type keukens de laatste jaren flink aan populariteit wint is dan ook niet niet verwonderlijk. Met de stoere industriële keukenstijl wordt uw nieuwe keuken het hart van uw huis. Bovendien kunt u bij industrieel qua styling alle kanten op. Wilt u wel een stoere keuken maar gaat uw voorkeur uit naar een keukenontwerp dat er minder industrieel uit ziet? Bekijk hieronder dan een overzicht van onze andere keukenstijlen.

Keukenadvies op maat

Vrijblijvend advies?

Ontwerp uw industriële keuken samen met één van onze keukenontwerpers.

Een keuken koopt u niet elke dag. Goed advies van een keukenspecialist is dan ook van groot belang. Samen met u zorgen onze keukenontwerpers ervoor dat uw nieuwe industriële keuken perfect is afgestemd op uw wensen, persoonlijke stijl en leefsituatie. Hierbij heeft u de keuze uit een enorme collectie fronten, werkbladen, kasten en grepen van stoere materialen.

Onze ontwerpers zijn er speciaal voor u en willen u graag in alle rust informeren en adviseren. Zo wordt uw droomkeuken met industriële look een weloverwogen keuze.

Ja, ik wil vrijblijvend advies