Een No Frost vriezer hoef je nooit te ontdooien. Bij een vrieskast met No Frost treedt er namelijk geen ijsvorming op. Dit komt door een doorlopende luchtcirculatie. Hierdoor blijven je ingevroren producten nog langer houdbaar.
De techniek die ijsafzetting en rijpvorming voorkomt
Natuurlijk kun je met een No Frost diepvries ook gewoon producten invriezen. De No Frost technologie zorgt er alleen voor dat er geen overtollig ijs in de vriezer ontstaat. Een gewone vriezer neemt vocht op uit de producten die je erin legt. Daarnaast kan er met het open- en dichtgaan van de deur ook vocht aan de binnenkant ontstaan. Dat vocht bevriest, waardoor ijsafzetting in en rond de lades van de diepvries ontstaat.
De No Frost technology is een slimme techniek die deze ijsaanslag voorkomt. Het werkt zo: een vrieskast met NoFrost zuigt zowel de lucht als het aanwezige vocht uit het vriesgedeelte op. Het vocht bevriest nu buiten het vriesgedeelte. De vriezer ontdooit het ijs regelmatig en verdampt het. De ventilator blaast de koude droge lucht vervolgens terug de vriesruimte in. Een ijslaagje aan de binnenkant van de vriezer of op producten behoort hierdoor tot het verleden. Je hoeft je vriezer dus nooit meer te ontdooien. Bovendien voorkomt een vriezer met No Frost rijpvorming, zodat etenswaren nog langer houdbaar blijven.
Maak zelf de juiste afweging!
Voordelen NoFrost systeem:
Nadelen NoFrost systeem: