Een inbouw stoomoven is simpelweg een oven met een stoomfunctie. Door de warmte in de oven wordt water omgezet tot stoom. Groentes bereidt met deze waterdamp zijn rijker aan vitamines, voller van smaak en behouden hun kleur en vorm. Hierdoor ziet je groente er een stuk smakelijker uit dan wanneer je het kookt in een pan. Ook vis, pasta, rijst, schaaldieren en fruit stoom je eenvoudig gaar. Gerechten zullen in een stoomoven nooit aanbranden omdat ze helemaal worden omringd door stoom. Door te koken met stoom, kook je bovendien een stuk gezonder. Wil je ook een lekker stukje vlees of vis kunnen bakken, kies dan voor een combi-stoomoven.
De 7 pluspunten van stoomovens
De combi stoomoven maakt het mogelijk
Stomen is gezonder en lekkerder doordat de smaak en textuur behouden blijft. De stoomoven is daarom ideaal voor het stomen van groente, vis, schaaldieren, rijst, pasta en fruit. Daarnaast kun je met stoom ook eieren bereiden, ontdooien, opwarmen, blancheren of pocheren.
Voordelen combi stoomovens
Een combi-stoomoven combineert de voordelen van een stoomoven met de extra functionaliteit van een heteluchtoven. Hierdoor kun je naast volledig stomen ook koken met veel, medium en weinig vocht in combinatie met hetelucht. Voor het maken van delicate gerechten zoals flan, pudding, terrines en vis gebruik je veel vocht. De lekkerste broodjes en stoofvlees maak je met medium vocht en voor het bereiden van vlees en ovenschotels gebruik je weinig vocht.
Omdat je in de combi-stoomoven ook kan bakken en braden vervangt deze hierdoor de heteluchtoven. Dit bespaart je geld en ruimte, want je kan natuurlijk niet alle typen (inbouw) apparatuur in je nieuwe keuken opnemen.